Veilig samenwerken in je eigen Cloud

Dropbox, OneDrive, iCloud, Google Drive en consorten… Al die cloudopslagdiensten zijn eenvoudig en praktisch. Maar bedenk wel dat al die bestanden, foto's en documenten op de systemen van anderen staan. Je kunt nooit achterhalen wie jouw data kan benaderen of inzien.

Wil je als ondernemer veilig je data delen met collega's en/of klanten?
Dan is een eigen cloudoplossing een mooie oplossing zonder veel technische rompslomp of hoge kosten.
Een eigen cloudoplossing is een goede keuze als je alles liever zoveel mogelijk in eigen hand houdt en vanwege compliancy, wet- en regelgeving. Daarnaast is een eigen cloudoplossing ook volledig aan te passen aan de stijl van het bedrijf, wat ook een professionele uitstraling met zich meebrengt.

Eigen cloudserver?

Het kan zijn dat je gevoelige informatie gewoon liever binnen de eigen muren houdt. Dan kan een eigen cloudserver een oplossing zijn. Omdat je zelf het systeem configureert en zowel het besturingssysteem als de benodigde applicaties installeert en onderhoudt, kun je de cloudomgeving volledig op maat inrichten. Het betekent echter wel dat je hier medewerkers met diepgaande IT-kennis voor nodig hebt. Omdat dit niet voor elke organisatie is weggelegd, kunnen wij je hierbij helpen, zodat je zelf geen specialistische kennis zelf in huis hoeft te hebben.

Eigen server of Hosten?

Hoge beschikbaarheid van een cloudserver is vaak een eis, want downtime van dergelijke bedrijfskritische applicaties kost klanten en schaadt de bedrijfsreputatie. Denk daarom goed na over de inrichting van de cloudoplossing. Het kan hierbij een oplossing zijn om een eigen cloudserver bij een externe partij onder te brengen, omdat die in staat is om hoge beschikbaarheid tegen een gunstige prijs aan te bieden. Bovendien hoeft er dan niet alles in de eigen omgeving redundant uitgevoerd te worden. Ook de fysieke toegang tot de cloudserver is dan meteen geregeld, omdat de beveiliging van datacenters hoog is.
Daarnaast kan de cloudomgeving ook als dienst afgenomen worden, waarbij de technische inrichting en beheer uit handen genomen worden door de hosting partij.


Nextcloud 12
Een krachtig open source alternatief voor Microsoft Office 365 of Google G Suite. Nextcloud 12 heeft naast het delen van foto's, documenten en bestanden ook krachtige apps voor agendabeheer, contacten en e-mail. Daarnaast zijn apps beschikbaar voor chat, videoconferencing, taakbeheer, planning, notities en nog veel meer.

Je kunt in nextcloud 12 bestanden en mappen met meerdere personen delen en daarbij de toegangsrechten op individueel niveau vastleggen. Dit wordt uitgebreid met een krachtige Secure Drop functionaliteit, waarmee je op een veilige manier data kunt ontvangen van collega's, klanten en andere partijen.

 

EasyWeb Services kan je helpen met een een eigen Cloud oplossing, waarbij de inrichting en beveiliging worden afgestemd op de wensen en behoeftes van de organisatie.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

 

Nieuws

Veilig samenwerken in je eigen CloudVeilig samenwerken in je eigen Cloud

Veilig samenwerken in je eigen Cloud Dropbox, OneDrive, iCloud, Google Drive en consorten… Al die cloudopslagdiensten zijn eenvoudig en praktisch. Maar bedenk wel dat al die bestanden, foto's en documenten op de systemen van anderen staan. Je kunt nooit achterhalen wie jouw data kan benaderen of  [ ... ]

Lees meer
SecurityscanSecurityscan

Hoe veilig is uw ICT omgeving? De recente voorbeelden van ransomware als WannaCry en Petya toonden de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van ICT omgevingen weer eens aan. Dergelijke aanvallen zijn niet helemaal uit te bannen. Toch zijn er genoeg maatregelen die je kunt treffen om de organisatie en k [ ... ]

Lees meer